Studentská kuchařka: Zapečené žampiony

Studentská kuchařka: Zapečené žampiony

Recept i pro odpůrce hub

Ráda bych hned na úvod řekla, že houby nejím. Nikdy mi moc nechutnaly a jejich chuť mi přijde poměrně dost slizká. Tento recept jsem spíše zkoušela kvůli příteli, ale byla jsem příjemně překvapená. Nejen, že přítel si zapečené žampiony zamiloval, ale mně chutnaly také!

Ingredience:

  • žampiony
  • niva
  • anglická slanina
  • koření
  • párátka

Postup

Nejdříve si vezmeme žampiony (čím větší hlavičky, tím je to lepší) a vydloubeme jim nožičky, abychom si udělali místo na sýr. Do hlavičky dáme co nejvíce sýru – nivy. Obalíme celý žampion v anglické slanině a spíchneme dohromady párátkem, aby nám slanina držela. Můžeme posypat různým kořením. Já osobně jsem použila koření na gril. Žampiony jsem vložila na plech a dala je na cca 30 minut do trouby na 180°C zapéct a musím říct, že výsledek byl opravdu skvělý.

Komentáře k příspěvku

  • Daniel

    Tak jsem vyzkoušel podle receptu, jen nivu jsem nahradil camembertem a ještě jsem na plech přidal rajčata, aby se upekla spolu se žampiony, a musím říct, že fakt MŇAMKA! Jen mi k tomu možná trochu chybí nějaká příloha… Nevim, jestli to takhle běžného člověka zasytí.