Studentská kuchařka: Roláda z listového těsta

Studentská kuchařka: Roláda z listového těsta

Ideální na večírek

Má k vám dorazit pár lidí ze školy a vy přemýšlíte, čím se zavděčit? A jednohubky vám přijdou příliš jednoduché? V tom případě můžete zazářit roládou z listového těsta.

Ingredience:

  • listové těsto
  • anglická slanina
  • sýr
  • kečup (případně rajčatový protlak)
  • žampiony
  • koření
  • vajíčko

Postup

Pokud máte mražené listové těsto, tak si ho nezapomeňte vyndat dříve, aby rozmrzlo. Většinou se dá ale koupit chlazené, které máte i s pečícím papírem. Tak nebo tak, na těsto rozetřeme kečup. Dále naskládáme anglickou slaninu, sýr, žampiony – cokoliv, dle vaší chuti. Můžeme posypat i různým kořením (na gril, pizza koření,…). Nakonec celé těsto zavineme, aby nám vznikla roláda, kterou vložíme na plech a potřeme vajíčkem. Pečeme 20 až 30 minut na 180°C.

Komentáře k příspěvku