Studentská kuchařka: Rizoto s kuřecím masem

Studentská kuchařka: Rizoto s kuřecím masem

Chuť na rizoto

Nezáleží tak moc na tom, jestli jste včera k obědu měli kuře, ze kterého vám zbylo hodně masa a chcete se ho zbavit (jako v mém případě). Nebo jste prostě dostali chuť na rizoto. Protože tak nebo tak, je toto rizoto velmi rychlé, dobré a nenáročné.

Ingredience:

  • kuřecí maso
  • rýže
  • koření
  • cibule
  • máslo/olej
  • kukuřice
  • mrkev
  • další věci dle chuti (například hrášek, houby apod.)

Postup

Nejdříve si v hrnci lehce osmažíme na jemno nakrájenou cibuli s olejem/máslem. Přidáme kuřecí maso a čekáme, dokud lehce nezezlátne. Mezitím si v jiném hrnci uvaříme rýži. Maso můžeme osolit, opepřit a přidat různé koření dle chuti. Já přidala kari, které rizoto krásně obarvilo a ochutilo.

Po té přidáme další ingredience (kukuřici, mrkev,…) a nakonec přisypeme již uvařenou rýži. Vše necháme společně prohřát, aby se chutě spojily. Máme hotovo!

Komentáře k příspěvku