Studentská kuchařka: Letní okurková polévka

Studentská kuchařka: Letní okurková polévka

Studená polévka?

Při letních dnech, jako jsou nyní má jen málokdo chuť na nějaké teplé, hutné jídlo. Právě proto jsem si pro vás připravila recept na okurkovou polévku, která je nejlepší studená.

Ingredience:

  • 2 salátové okurky
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 1 zakysaná smetana
  • 0,5 kg bílého jogurtu
  • zeleninový bujon
  • olej
  • sůl, pepř

Postup

Nejdříve si najemno nakrájíme cibulku a na oleji osmažíme. Po té přidáme nakrájený pórek (pouze bílá část). Přidáme 1,5 litru vody a zeleninový bujon (použij podle návodu na bujonu). Na závěr přidáme zakysanou smetanu, bílý jogurt a vše osolíme a opepříme podle chuti. Necháme krátce provařit. Polévka chutná nejlépe za studena a proto jí dáme na pár hodin vychladit do ledničky.

Komentáře k příspěvku