Studentská kuchařka: Hrníčkový perník

Studentská kuchařka: Hrníčkový perník

Hrníček je nejlepší

Kdo z vás nemá rád hrníčkové recepty? Já je mám nejraději! Nemusím používat žádnou váhu a odměrku. Nemusím složitě přemýšlet nad tím, v jakých jednotkách jednotlivé suroviny mám. Prostě použiji jeden hrníček na všechny suroviny.

Ingredience:

  • 3 hrníčky hladké mouky
  • 1 hrníček cukru krupice
  • 1 hrnek rostlinného oleje
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 0,5 litru mléka
  • 1 prášek do perníku

Postup

Stačí, když vše nasypete/nalijete do nějaké misky, ve které to smícháte a po té už jen stačí, abyste vzniklé těsto nalili na pekáč. Buchtu pečeme při 170°C. Na vrh můžeme dát čokoládu a kokos, jako jsem to udělala já, nebo stačí jednoduše pocukrovat. Každopádně je to velmi rychlý a vynikající recept.

Komentáře k příspěvku