Studentská kuchařka: Hrníčková buchta s polevou

Studentská kuchařka: Hrníčková buchta s polevou

Jaký hrníček?

Záleží jen na vás, jak velký hrníček zvolíte. Já jsem zvolila menší, protože mám menší troubu a tím pádem i menší plech.

Ingredience na těsto:

  • 2 hrníčky mléka
  • 4 hrníčky polohrubé mouky
  • 4 kusy vejce
  • 2 hrníčky cukru (moučka)
  • 1 hrníček oleje
  • 1 kus prášku do pečiva

Ingredience na polevu:

  • 2 hořké čokolády na vaření
  • 1 smetanu ke šlehání

Postup

Nejdříve všechny ingredience dáme do misky a smícháme dohromady. Nejlépe pomocí elektrického šlehače – je to rychlé.

Na pečení použijeme vysoký plech (buchta trošku vyskočí), který vymažeme. Na plech vylijeme těsto a pečeme na 200 °C přibližně 35-40 minut.

Necháme mírně vychladnout a mezitím si uděláme čokoládovou polevu.

Do kastrůlku nalámeme dvě čokolády na vaření a nalijeme jednu smetanu. Počkáme, dokud se čokoláda nerozpustí a po té nalijeme na buchtu.

Jak vidíte, tak je buchta rychlá, jednoduchá a především dobrá. Na závěr bych už jen dodala, dobrou chuť!

Komentáře k příspěvku