Studentská kuchařka: Domácí pizza

Studentská kuchařka: Domácí pizza

Itálie u vás doma

Pojďme se společně na chvilku zasnít a představit si, že jsme v Itálii, kde chceme ochutnat tu nejlepší pizzu. Nemáte tak velkou fantazii? Nevadí, protože si společně uděláme skvělou pizzu teď hned v pohodlí domova!:)

Ingredience:
Těsto

  • hladká mouka – 360 g
  • voda – 180 ml
  • sůl – 1 lžička
  • droždí – 5 g
  • slunečnicový olej – 3 lžičky

Obloha

  • rajčatový protlak (případně kečup)
  • anglická slanina
  • rajčata
  • papriky
  • nastrouhaný sýr

Samozřejmě můžete použít cokoliv dle vaší chuti a nápaditosti (žampiony, mozzarella, kukuřice,…).

Postup

Nejdříve v misce promícháme mouku a sůl. Po té přidáme droždí a vodu. Vše důkladně smícháme, jakmile mouka pojme všechnu vodu, tak přidáme olej.

Těsto uhněteme, aby se vše krásně spojilo, a vytvarujeme si hezký oválek. Těsto necháme odpočívat a kynout přibližně dvě hodinky.

Po té si těsto rozdělíme na dvě části (= dvě pizzy). Na plech si připravíme pečící papír a na ten rozprostřeme těsto. Potřeme kečup, přidáme anglickou slaninu, nakrájené rajčata a papriky a vložíme do trouby na 230 °C přibližně na 20-30 minut. Po té nasypeme na pizzu nastrouhaný sýr a necháme chvilku dojít v troubě, aby se krásně roztekl.

To samé uděláme i s druhou polovinou těsta (samozřejmě můžeme změnit oblohu), nebo si těstu dáme do ledničky a necháme na další den.

Komentáře k příspěvku