Studentská kuchařka: Domácí vaječný likér

Studentská kuchařka: Domácí vaječný likér

Domácí vaječňák je snadná věc

Není nic lepšího, než si během zimních večerů v klidu sednout se svými blízkými a popíjet na chuť něco dobrého. Tak proč si nezkusit vyrobit vlastní vaječný likér?

Ingredience:

  • ½ litru rumu
  • 200 g moučkového cukru
  • 5x vanilkový cukr
  • 3x žloutek
  • 1 salko
  • ½ litru mléka
  • 2 šlehačky ke šlehán

í

Postup

Nejdříve jsem si v hrnci vyšlehala žloutek s cukrem – moučkovým i vanilkovým. Po vyšlehání jsem přilila mléko, salko a šlehačku. Vše jsem lehce provařila a počkala, až mi to vychladne. Po vychladnutí jsem přidala rum a pořádně zamíchala. Poté už jsem jen rozlila do skleněných lahví a schovala do ledničky.

Musím se přiznat, že alkohol téměř nepiji, ale toto je opravdu mňamka! Podle tohoto receptu mi vznikl více než litr úžasného vaječňáku, který sice není levnější, ale rozhodně o poznání chutnější než ten, který koupíte v supermarketu.

Komentáře k příspěvku